Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cordon Bleu Tarifi

Cordon Bleu

Cordon Bleu Tarifi

Cordon Bleu tarifi: Cordon Bleu için gerekli malzemeler nelerdir? Cordon Bleu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cordon Bleu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuk için:

  • 2 adet tavuk göğsü (şinitzellik olacak şekilde hazırlanmalı)
  • 3 dilim dana jambon
  • 3 dilim kaşar peyniri
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Pane harcı için:

  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu

Cordon Bleu tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk göğüslerini ince keselim, karabiber ve tuz serpelim.
  • Streç arasına koyduğumuz tavuk göğsünü bir ağırlıkla dövelim.
  • Üzerindeki streci aldıktan sonra ikişer dilim jambon ve kaşar peyniri ekleyelim.
  • Sonrasında rulo şeklinde saralım ve bir streç yardımı ile sıkalım.
  • 30-40 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
  • Kızartma yağı güzelce ısındıktan sonra arkalı önlü tavuk pişene kadar pişirin. Dilerseniz kızartma işleminden sonra fırına da atabilirsiniz. Afiyet olsunç

Cordon Bleu tarifinin püf noktası nedir?

Kızartma yağının çok iyi ısınmış olması gerekiyor. Sıcak sıcak servis edilmelidir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025