Cordon Bleu Tarifi
Cordon Bleu tarifi: Cordon Bleu için gerekli malzemeler nelerdir? Cordon Bleu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Cordon Bleu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk için:
- 2 adet  tavuk göğsü (şinitzellik olacak şekilde hazırlanmalı)
 - 3 dilim  dana jambon
 - 3 dilim  kaşar peyniri
 - 1 tutam  tuz
 - 1 tutam  karabiber
 
Pane harcı için:
- 1 su bardağı  un
 - 2 adet  yumurta
 - 1 su bardağı  galeta unu
 
Cordon Bleu tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğüslerini ince keselim, karabiber ve tuz serpelim.
 - Streç arasına koyduğumuz tavuk göğsünü bir ağırlıkla dövelim.
 - Üzerindeki streci aldıktan sonra ikişer dilim jambon ve kaşar peyniri ekleyelim.
 - Sonrasında rulo şeklinde saralım ve bir streç yardımı ile sıkalım.
 - 30-40 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
 - Kızartma yağı güzelce ısındıktan sonra arkalı önlü tavuk pişene kadar pişirin. Dilerseniz kızartma işleminden sonra fırına da atabilirsiniz. Afiyet olsunç
 
Cordon Bleu tarifinin püf noktası nedir?
Kızartma yağının çok iyi ısınmış olması gerekiyor. Sıcak sıcak servis edilmelidir.