Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Congolais Tarifi

Congolais

Congolais Tarifi

Congolais tarifi: Congolais için gerekli malzemeler nelerdir? Congolais nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Congolais yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta beyazı
  • 3/4 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Congolais tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta beyazlarını bir kabın içerisine aktarın.
  • Yumurta beyazların üzerine toz şekeri ve Hindistan cevizini ilave edin.
  • Tüm malzemeleri ezerek güzelce karıştırın. Toplandığında ve şekil verebileceğiniz kıvama geldiğinde kıvamı olmuş demektir.
  • Hazırladığınız karışımı sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine sıkın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin.

Congolais tarifinin püf noktası nedir?

Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Tüm malzemeleri ezerek birleştirmeye de dikkat edin. Şekil vermesi biraz zor olabilir ancak piştiğinde lezzeti ve kıvamı tam beklediğiniz gibi olacaktır. Dilerseniz içerisine limon, portakal kabuğu, vanilya, tarçın gibi farklı aromalar ilave edebilir, çikolata kaplayarak servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025