Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı tarifi: Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Çökertme Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Et marinesi için:

  • 400 gram bonfile eti
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 adet küçük boy rendelenmiş soğan
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Sosu için:

  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Patates kızartması için:

  • 4 adet patates

Üzeri için:

  • 1 kase yoğurt

Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle etleri marine edelim. Sıvı yağ, soğan, yoğurt, pul biber, kekik, karabiberi güzelce harmanlayalım ve 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Patatesleri kibrit büyüklüğünde ince ince doğrayıp buzlu suda 1 saat bekletelim ve nişastası gidene kadar bekletin. Daha sonra iyice kurulayın.
  • Dinlenen etleri yapışmaz kızgın tavaya ekleyelim. Üzerine 1.5 su bardağı su eklenerek etleri pişmeye bırakalım. Pişmek üzere olan ete tuzu eklenip piştikten sonra ocaktan alalım.
  • Patatesleri de kızgın yağda kızartalım.
  • Patatesleri sunum tabağına alalım. Üzerine yoğurdu, yoğurdun üzerine sosu ve en üste etleri ilave edelim ve sıcak sıcak tüketelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025