Çökertme Kebabı Tarifi
Çökertme Kebabı tarifi: Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Çökertme Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Et marinesi için:
- 400 gram bonfile eti
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 adet küçük boy rendelenmiş soğan
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Sosu için:
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
Patates kızartması için:
Üzeri için:
Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle etleri marine edelim. Sıvı yağ, soğan, yoğurt, pul biber, kekik, karabiberi güzelce harmanlayalım ve 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Patatesleri kibrit büyüklüğünde ince ince doğrayıp buzlu suda 1 saat bekletelim ve nişastası gidene kadar bekletin. Daha sonra iyice kurulayın.
- Dinlenen etleri yapışmaz kızgın tavaya ekleyelim. Üzerine 1.5 su bardağı su eklenerek etleri pişmeye bırakalım. Pişmek üzere olan ete tuzu eklenip piştikten sonra ocaktan alalım.
- Patatesleri de kızgın yağda kızartalım.
- Patatesleri sunum tabağına alalım. Üzerine yoğurdu, yoğurdun üzerine sosu ve en üste etleri ilave edelim ve sıcak sıcak tüketelim.