Çökertme Kebabı Tarifi
Çökertme Kebabı tarifi: Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Çökertme Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yemek için:
- 350 gram biftek
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sarımsak tozu
- 2 yemek kaşığı soğan tozu
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- 2 adet büyük boy patates
Domates sos için:
- 1 çay bardağı domates konservesi (veya 3-4 adet domates)
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yoğurt sos için:
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kekik
Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurt, sıvı yağ ve baharatlarla etinizi marine edin. Marinasyonu bir gece önceden yaparsanız daha lezzetli oluyor. (Ben 3 saat kadar buzdolabında beklettim.)
- İncecik kesilen patatesler bol zeytinyağında kızartılır. Wok tava içerisine alınan etler orta ısıda karıştırılarak pişirilir.
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt ile 2 yemek kaşığı normal yoğurt karıştırılır. İçerisine kekik koyulur.
- Servis tabağına sırayla patatesler, domates sos, yoğurt sos, et ve son olarak tekrar domates sosu gezdirilir. Afiyet olsun.