Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı tarifi: Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Çökertme Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yemek için:

  • 350 gram biftek
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sarımsak tozu
  • 2 yemek kaşığı soğan tozu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 2 adet büyük boy patates

Domates sos için:

  • 1 çay bardağı domates konservesi (veya 3-4 adet domates)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yoğurt sos için:

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kekik

Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurt, sıvı yağ ve baharatlarla etinizi marine edin. Marinasyonu bir gece önceden yaparsanız daha lezzetli oluyor. (Ben 3 saat kadar buzdolabında beklettim.)
  • İncecik kesilen patatesler bol zeytinyağında kızartılır. Wok tava içerisine alınan etler orta ısıda karıştırılarak pişirilir.
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt ile 2 yemek kaşığı normal yoğurt karıştırılır. İçerisine kekik koyulur.
  • Servis tabağına sırayla patatesler, domates sos, yoğurt sos, et ve son olarak tekrar domates sosu gezdirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025