Çökertme Kebabı Tarifi
Çökertme Kebabı tarifi: Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Çökertme Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patates için:
- 1 kilogram patates
- 600 gram biftek
- 2 adet soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Et marinasyonu için:
- 1 adet küçük boy soğan (rendelenerek)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 su bardağı soda
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt
Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Etleri jülyen şeklinde kesin, marinasyon işlemi için verilen malzemelerin hepsini bir kapta karıştırarak eti de bulayın.
- Üzerini streç filimle tamamen kapatıp dolapta 1 saat dinlendirin, çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Patates; kabuklarını soyduğunuz patatesleri jülyen şeklinde doğrayın, bol suda yıkadıktan sonra temiz havlu ya da kağıt havlu ile kurulayın. İstediğiniz kıvamda kızarana kadar kızartın.
- Etlerin pişimi; marina olmuş etleri (tavsiye üzerine döküm tavada) az bir yağ ile yüksek ateşte güzelce soteleyin. Çok az tuz ile karabiber ekleyin ve ocaktan alın.
- Sosu için; yoğurdu güzelce çırpın pürüzsüz kıvama getirin, dilediğiniz kadar sarımsak rendeleyerek karıştırın.
- Sırasıyla; patates, sarımsaklı yoğurt sosu, et olmak üzere koyarak servis edebilirsiniz, afiyet olsun.
Çökertme Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Marina olmuş eti buzdolabından çıkarınca oda sıcaklığına gelmesine dikkat edin.Bol suda yıkadığınız patatesleri güzelce kuruladığınızdan emin olun.