Çökertme Kebabı Tarifi
Çökertme Kebabı tarifi: Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Çökertme Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çökertme için:
- 500 gram antrikot
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 5-6 adet patates
- 1 kase süzme yoğurt
Domates sosu için
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 çay bardağı su
Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Etlerimizi ince jülyen kesiyoruz. Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, etlerimizle harmanlıyoruz.
- En az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Marinelenmiş etlerimizi, yayvan ve derin bir teflona alıp, 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, yüksek ateşte hızlı pişiriyoruz.
- Etlerimiz pişmeye yakın tuzunu ayarlıyoruz.
- Patatesleri doğruyoruz ve derin yağda kızartıp, fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz.
- Domates sosu için, bir tencerede tereyağını kızdırıyoruz. Salçayı kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri ekliyoruz.
- Tuz ve şeker oranını yaptıktan sonra bir süre pişiriyoruz.
- Önce patatesler, daha sonra yoğurt, sos ve etle servis ediyoruz. Afiyet olsun.