Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı tarifi: Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Çökertme Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çökertme için:

  • 500 gram antrikot
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 5-6 adet patates
  • 1 kase süzme yoğurt

Domates sosu için

  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 çay bardağı su

Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Etlerimizi ince jülyen kesiyoruz. Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, etlerimizle harmanlıyoruz.
  • En az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • Marinelenmiş etlerimizi, yayvan ve derin bir teflona alıp, 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, yüksek ateşte hızlı pişiriyoruz.
  • Etlerimiz pişmeye yakın tuzunu ayarlıyoruz.
  • Patatesleri doğruyoruz ve derin yağda kızartıp, fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz.
  • Domates sosu için, bir tencerede tereyağını kızdırıyoruz. Salçayı kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri ekliyoruz.
  • Tuz ve şeker oranını yaptıktan sonra bir süre pişiriyoruz.
  • Önce patatesler, daha sonra yoğurt, sos ve etle servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025