Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çökelek Sündürmesi ve Tuzsuz Ekmeği Tarifi

Çökelek Sündürmesi ve Tuzsuz Ekmeği

Çökelek Sündürmesi ve Tuzsuz Ekmeği Tarifi

Çökelek Sündürmesi ve Tuzsuz Ekmeği tarifi: Çökelek Sündürmesi ve Tuzsuz Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Çökelek Sündürmesi ve Tuzsuz Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çökelek Sündürmesi ve Tuzsuz Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tuzsuz ekmeği için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 litre ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 10 su bardağı un (Aldığı kadar)
  • 1 su bardağı ceviz

Çökelek sündürmesi için:

  • 250 gram Tokat çökeleği
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Çökelek Sündürmesi ve Tuzsuz Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu homojen hale getirdikten sora un, kabartma tozunu ilave edip iyice yoğuruyor ve cevizi ilave ediyoruz.
  • Hamuru iyice dinlendirip yuvarlak şekil verip mümkünse kara fırın yoksada normal fırında 180 derecede üzerine yumurta sarısı sürüp pişiriyoruz.

Çökelek Sündürmesi ve Tuzsuz Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Tuzsuz ekmeğinin hamuru yumuşak olacak ve bol cevizli olacak. Hamur iyi dinlenecek ve ağır ısıda uzun pişecek. Biz yöresel olarak ekmeğin üzerine şekiller veririz, istenirse verilebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025