Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çok Tahıllı Ekmek Tarifi

Çok Tahıllı Ekmek

Çok Tahıllı Ekmek Tarifi

Çok Tahıllı Ekmek tarifi: Çok Tahıllı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Çok Tahıllı Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çok Tahıllı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı tam buğday ekmeği
  • 1 su bardağı yulaf unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 1 tatlı kaşığı chia tohumu
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 su bardağı ılık su

Çok Tahıllı Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Unu karıştırma kabına alıp ortasını açalım, bütün kuru malzemeleri ekleyelim.
  • Yavaş yavaş ılık suyu ekleyip yumuşak bir kıvam elde edelim.
  • İyice yoğurup üzerini streç filmle sarıp 1 saat dinlendirelim.
  • Pişirme kabına alıp onda da 1 saat dinlendirelim.
  • Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun.

Çok Tahıllı Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Fırından çıkardıktan sonra üzerini bir bezle kapatıp bekleyelim. Soğuduktan sonra dilimleyin ki ekmek dağılmasın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025