Çok Tahıllı Ekmek Tarifi
Çok Tahıllı Ekmek tarifi: Çok Tahıllı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Çok Tahıllı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çok Tahıllı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 su bardağı  tam tahıllı un
- 2.5 su bardağı  ılık su
- 1/2 su bardağı  ılık süt
- 1 paket  kuru maya
- 3 tatlı kaşığı  şeker
- 2 tatlı kaşığı  tuz
- 1/2 çay bardağı  chia tohumu
- 1/2 çay bardağı  ay çekirdeği içi
Çok Tahıllı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- 1 tatlı kaşığı şekeri 1 su bardağı ılık suyumuzda eritiyoruz. Şekerli su karışımımıza kuru mayamızı da ekleyerek kabarması için kenara alıyoruz.
- 6 su bardağı tam tahıllı unumuzu (beyaz ya da kepekli un da kullanabilir ya da farklı oranlarda un karışımları kullanabilirsiniz) yoğurma kabımıza alıyoruz.
- Kuru malzemelerimizi ekleyip unla harmanlıyoruz.
- Kabarmış olan mayalı su karışımını, ılık su ve sütü ekleyerek yoğuruyoruz.
- Hamuru yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru iki parçaya ayırıp elimizle şekil veriyoruz. Üzerlerine bir tutam un serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Çok Tahıllı Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Mayanın tuzla doğrudan temas etmesi mayalanma sürecini kötü etkileyecektir. Bu yüzden tuzumuzu mutlaka unla harmanlamamız gerek.