Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Coco Pasta Tarifi

Coco Pasta

Coco Pasta Tarifi

Coco Pasta tarifi: Coco Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Coco Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Coco Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 5 adet yumurta sarısı
  • 5 adet yumurta beyazı
  • 65 gram süt (1/3 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ (50 gram)
  • 3/4 su bardağı un (80 gram)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası (20 gram)
  • 40 gram hindistan cevizi (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
  • 100 gram toz şeker (1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

Kreması için:

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 1/2 su bardağı toz şeker (90 gram)
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi (15 gram)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası (55 gram)
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (50 gram)

Şerbet için:

  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi

Coco Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Kek için tüm malzemenin oda sıcaklığında olduğuna emin olun. İlk olarak derin bir kapta yumurta sarıları, süt ve sıvı yağı karıştırın.
  • Karışıma un ve nişastayı eleyerek ekleyin. Ardından Hindistan cevizlerini de ekleyip topak kalmayacak şekilde sertçe karıştırın.
  • Şekeri tavada orta ateşte bir dakika ısıtın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını mikserle köpürtün ve içine sıcak şekeri azar azar ekleyip köpük sert ve parlak bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Yumurta beyazı karışımının yarısını diğer karışıma ekleyip hızlıca karıştırın ve yedirin.
  • Kalan yumurta beyazı karışımını azar azar, spatula yardımı ile havasını kaçırmadan kek harcına yedirin.
  • Yaptığınız keke harcını tabanına yağlı kağıt serilmiş orta boy dikdörtgen bir fırın kabına dökün.
  • Harcın içinde hava kalmaması için bir kürdan ya da chopstick'i içinde nazikçe gezdirin ve tepsiyi birkaç kez tezgaha yavaşça vurun.
  • Tepsiyi içine bez koyduğunuz başka bir tepsiye yerleştirin, içine bir santimetre yüksekliğinde sıcak su koyun ve 140 derecelik fansız sıcak fırında 1 saat pişirin.
  • Pişen keki oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar dinlendirin. Kekin piştiği esnada pastacı kremasını da hazırlayabilirsiniz.
  • Krema için sütü, şekerin birazını ve Hindistan cevizlerini ufak bir tencerede kaynamaya bırakın.
  • Ayrı bir kapta kalan şeker, yumurtalar ve nişastayı pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Kaynayan sütü yumurtalı karışıma azar azar ekleyip temperleme işlemini yapın ve karışımı tekrar tencereye alıp yüksek ateşte koyulaşana kadar çırparak pişirmeye devam edin.
  • Koyulaşma başlayınca ocağın altını iyice kısın ve üç dakika daha pişirin. Pişen kremayı ocaktan alıp bir kaba aktarın, vanilini ekleyin ve içine soğuk tereyağını azar azar ekleyip çırpın.
  • Hazır olan kremanın üzerine değecek şekilde streç film serin ve kekle birlikte oda sıcaklığında soğutun.
  • Şerbet için süt ve şekeri karıştırın. Soğumuş kekin yüzeyini çatalla delin, şekerli sütü fırça yardımı ile keke yedirin.
  • Soğuyan pastacı kremasını mikserle çırparak tekrar yumuşatın ve kekin üzerine parça parça koyup spatula ile düzleyin.
  • Son olarak kremanın üzerine Hindistan cevizi serpin, pastayı buzdolabında en az 2 saat mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirip soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025