Coco Pasta Tarifi
Coco Pasta tarifi: Coco Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Coco Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Coco Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 5 adet yumurta sarısı
- 5 adet yumurta beyazı
- 65 gram süt (1/3 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
- 1/3 su bardağı sıvı yağ (50 gram)
- 3/4 su bardağı un (80 gram)
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası (20 gram)
- 40 gram hindistan cevizi (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
- 100 gram toz şeker (1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
- 1/2 su bardağı toz şeker (90 gram)
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi (15 gram)
- 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası (55 gram)
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı tereyağı (50 gram)
Şerbet için:
- 1/2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Coco Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Kek için tüm malzemenin oda sıcaklığında olduğuna emin olun. İlk olarak derin bir kapta yumurta sarıları, süt ve sıvı yağı karıştırın.
- Karışıma un ve nişastayı eleyerek ekleyin. Ardından Hindistan cevizlerini de ekleyip topak kalmayacak şekilde sertçe karıştırın.
- Şekeri tavada orta ateşte bir dakika ısıtın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını mikserle köpürtün ve içine sıcak şekeri azar azar ekleyip köpük sert ve parlak bir kıvam alana kadar çırpın.
- Yumurta beyazı karışımının yarısını diğer karışıma ekleyip hızlıca karıştırın ve yedirin.
- Kalan yumurta beyazı karışımını azar azar, spatula yardımı ile havasını kaçırmadan kek harcına yedirin.
- Yaptığınız keke harcını tabanına yağlı kağıt serilmiş orta boy dikdörtgen bir fırın kabına dökün.
- Harcın içinde hava kalmaması için bir kürdan ya da chopstick'i içinde nazikçe gezdirin ve tepsiyi birkaç kez tezgaha yavaşça vurun.
- Tepsiyi içine bez koyduğunuz başka bir tepsiye yerleştirin, içine bir santimetre yüksekliğinde sıcak su koyun ve 140 derecelik fansız sıcak fırında 1 saat pişirin.
- Pişen keki oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar dinlendirin. Kekin piştiği esnada pastacı kremasını da hazırlayabilirsiniz.
- Krema için sütü, şekerin birazını ve Hindistan cevizlerini ufak bir tencerede kaynamaya bırakın.
- Ayrı bir kapta kalan şeker, yumurtalar ve nişastayı pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Kaynayan sütü yumurtalı karışıma azar azar ekleyip temperleme işlemini yapın ve karışımı tekrar tencereye alıp yüksek ateşte koyulaşana kadar çırparak pişirmeye devam edin.
- Koyulaşma başlayınca ocağın altını iyice kısın ve üç dakika daha pişirin. Pişen kremayı ocaktan alıp bir kaba aktarın, vanilini ekleyin ve içine soğuk tereyağını azar azar ekleyip çırpın.
- Hazır olan kremanın üzerine değecek şekilde streç film serin ve kekle birlikte oda sıcaklığında soğutun.
- Şerbet için süt ve şekeri karıştırın. Soğumuş kekin yüzeyini çatalla delin, şekerli sütü fırça yardımı ile keke yedirin.
- Soğuyan pastacı kremasını mikserle çırparak tekrar yumuşatın ve kekin üzerine parça parça koyup spatula ile düzleyin.
- Son olarak kremanın üzerine Hindistan cevizi serpin, pastayı buzdolabında en az 2 saat mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirip soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.