Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çöç Tarifi

Çöç

Çöç Tarifi

Çöç tarifi: Çöç için gerekli malzemeler nelerdir? Çöç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çöç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram dana kıyma
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (opsiyonel)
  • 3/4 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet soğan (taze soğan da kullanabilirsiniz)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • 1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tavada kızartılmak istenirse)

Çöç tarifi nasıl yapılır?

  • Bulguru bir kabın içine alın ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin.
  • Demlenmesi ve şişmesi için 15-20 dakika bekleyin.
  • Kıymayı bir kaba alın. Bulgur, yumurta, galeta unu ve diğer malzemeleri ilave edip yoğurun.
  • Tüm malzeme birbirine karışıncaya kadar yoğurun.
  • Dilediğiniz büyüklükte yassı hale getirerek şekil verin.
  • Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Fırını 165 dereceye ayarlayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde iyice kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Çöç tarifinin püf noktası nedir?

Bulgurun fazla şişmemesi ve dağılmaması için çok uzun süre sıcak suda bekletmeyin. Buzdolabında çöçleri dinlendirmek, pişerken dağılmaması için gerekli bir aşamadır. Eğer kıymayı yağlı kullanırsanız kızartma yaparken daha az yağ ilave edebilirsiniz.

Çöç tarifi için servis önerisi

Yanına bol soğanlı, bol domatesli bir salatayla yemeğiniz tamamlanacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025