Çoban Turtası Tarifi
Çoban Turtası tarifi: Çoban Turtası için gerekli malzemeler nelerdir? Çoban Turtası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çoban Turtası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 kase mısır
- 1 kase bezelye
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı tuz
Püre için:
- 5-6 adet patates
- 1/3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı kaşar peyniri
Çoban Turtası tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı güzelce kavuralım. Üzerine küp küp doğranmış havucu ekleyip soteleyelim.
- Kıymayı koyalım ve suyunu salıncaya kadar kavuralım.
- Üzerine baharat ve tuz ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirelim. Salçayı ve unu koyup karıştıralım.
- Üzerine bezelye ve mısırları ekleyip ocaktan alalım. Borcam ya da fırın kabına dökelim.
- Püre için patatesleri güzelce ezelim ve gerekli malzemeleri koyup iyice karıştıralım.
- Kıymalı harcın üzerine dökelim. Bir çatal yardımıyla şekil verelim.
- Ben sıkma torbası kullandım. Dilerseniz sizde bu şekilde yapabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun.