Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çoban Turtası Tarifi

Çoban Turtası

Çoban Turtası Tarifi

Çoban Turtası tarifi: Çoban Turtası için gerekli malzemeler nelerdir? Çoban Turtası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çoban Turtası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kase mısır
  • 1 kase bezelye
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Püre için:

  • 5-6 adet patates
  • 1/3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı kaşar peyniri

Çoban Turtası tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı güzelce kavuralım. Üzerine küp küp doğranmış havucu ekleyip soteleyelim.
  • Kıymayı koyalım ve suyunu salıncaya kadar kavuralım.
  • Üzerine baharat ve tuz ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirelim. Salçayı ve unu koyup karıştıralım.
  • Üzerine bezelye ve mısırları ekleyip ocaktan alalım. Borcam ya da fırın kabına dökelim.
  • Püre için patatesleri güzelce ezelim ve gerekli malzemeleri koyup iyice karıştıralım.
  • Kıymalı harcın üzerine dökelim. Bir çatal yardımıyla şekil verelim.
  • Ben sıkma torbası kullandım. Dilerseniz sizde bu şekilde yapabilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025