Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çoban Payı Tarifi

Çoban Payı

Çoban Payı Tarifi

Çoban Payı tarifi: Çoban Payı için gerekli malzemeler nelerdir? Çoban Payı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çoban Payı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet yumurta (büyük boy)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 3 dal taze soğan
  • 1 adet soğan
  • 12 adet kokteyl domates
  • 1/2 demet ıspanak (doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 7 dilim hindi jambon

Püresi İçin:

  • 4 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 demet dereotu

Çoban Payı tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzdürün.
  • Tereyağı, süt ve tuzunu ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar ezin.
  • Son olarak doğranmış dereotunu da ekleyip son kez karıştırın.
  • Düz ve yıldızlı olmak üzere iki farklı ucu olan sıkma torbasına püreyi paylaştırın. Eğer sıkma torbası ve uçları bulunmuyorsa, kilitli poşetlere paylaştırıp bir ucunu kesip sıkma torbası olarak kullanabilirsiniz.

Çoban Payı tarifinin püf noktası nedir?

Pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterdiği için kontrollü olarak pişirmenizi öneririz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025