Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çoban Kavurma Tarifi

Çoban Kavurma

Çoban Kavurma Tarifi

Çoban Kavurma tarifi: Çoban Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Çoban Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çoban Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 800 gr. kuzu eti
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 5 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıcak et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Çoban Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Kuzu etlerinin çok ufak olmayan parçalar halinde doğranmış olması gerekiyor.
  • Sıvıyağı ve tereyağı tavada kızdırdıktan sonra etleri içerisine atın ve orta ateşte 10 dakika kadar kavurun.
  • Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları da ekleyip, 5 dakika kadar soteleyin.
  • Sırasıyla, incecik kıydığınız sarımsakları, iri iri doğradığınız biberleri ve küp küp kestiğiniz domatesleri ekleyip 10 dakika daha soteleyin.
  • Et suyunu ve kekik dışındaki baharatları ekleyip, altını kısıp 20 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan almadan hemen önce kekiğini de ekleyin.

Çoban Kavurma tarifinin püf noktası nedir?

Etinizi pişirmeden önce mutlaka dinlenmiş ve fazla kanının çıkmış olduğundan emin olun. İyi bir kekik lezzette fark yaratacaktır. Fakat kekiği en son ekleyerek ısı karşısında yanmasını önleyebilirsiniz. Ne kadar tabanı geniş bir tencere/tava kullanırsanız o kadar doğru pişirmiş olursunuz. Dilerseniz son anda minik bir tereyağı ilavesi yaparak lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Çoban Kavurma tarifi için servis önerisi

Yanına tel şehriyeli pirinç pilavı ile sunabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025