Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cizleme Tarifi

Cizleme

Cizleme Tarifi

Cizleme tarifi: Cizleme için gerekli malzemeler nelerdir? Cizleme nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cizleme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 tatlı kaşığı aktif kuru maya (5-6 g)
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un (220-230 g)

Cizleme tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru maya ve ılık suyu bir karıştırma kabına alın. Hafifçe karıştırıp 5 dakika kadar bu şekilde bekletin, ardından yumurta ve sütü ekleyerek güzelce çırpın.
  • Üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tüm unu ekledikten sonra yavaşça çırpıcıyla karıştırın.
  • Karışım homojen bir hale geldikten sonra ılık bir yerde 30-40 dakika kadar dinlendirin.
  • Dinlenen harcınızı pişirmeden önce çırpıcıyla tekrar karıştırın. Tercihen yapışmaz bir tavaya kepçe yardımıyla dökerek hızlıca yayın. Dilerseniz sıvı yağ veya tereyağı da kullanabilirsiniz.
  • Üst kısmı göz göz olup kuruduktan sonra diğer tarafını pişirmeye devam edin. Her cizleme için toplamda 2 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
  • Ilıkken üzerine tereyağı sürerek servis edebilirsiniz. Tuzlu, tatlı olarak tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Cizleme tarifinin püf noktası nedir?

Aktif kuru maya yerine 2-3 gram instant maya veya 10 gram yaş maya kullanabilirsiniz. Unu çok fazla koyarsanız tavada yayılmasına engel olabilir, bu sebeple sıvı-katı malzeme oranını değiştirmeden uygulamanızı öneririz. Un oranı fazla olursa daha kalın, sıvı oranı daha fazla olursa daha ince ve dantelimsi bir dokusu olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025