Cizleme Tarifi
Cizleme tarifi: Cizleme için gerekli malzemeler nelerdir? Cizleme nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Cizleme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 tatlı kaşığı aktif kuru maya (5-6 g)
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un (220-230 g)
Cizleme tarifi nasıl yapılır?
- Kuru maya ve ılık suyu bir karıştırma kabına alın. Hafifçe karıştırıp 5 dakika kadar bu şekilde bekletin, ardından yumurta ve sütü ekleyerek güzelce çırpın.
- Üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tüm unu ekledikten sonra yavaşça çırpıcıyla karıştırın.
- Karışım homojen bir hale geldikten sonra ılık bir yerde 30-40 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlenen harcınızı pişirmeden önce çırpıcıyla tekrar karıştırın. Tercihen yapışmaz bir tavaya kepçe yardımıyla dökerek hızlıca yayın. Dilerseniz sıvı yağ veya tereyağı da kullanabilirsiniz.
- Üst kısmı göz göz olup kuruduktan sonra diğer tarafını pişirmeye devam edin. Her cizleme için toplamda 2 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
- Ilıkken üzerine tereyağı sürerek servis edebilirsiniz. Tuzlu, tatlı olarak tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun!
Cizleme tarifinin püf noktası nedir?
Aktif kuru maya yerine 2-3 gram instant maya veya 10 gram yaş maya kullanabilirsiniz. Unu çok fazla koyarsanız tavada yayılmasına engel olabilir, bu sebeple sıvı-katı malzeme oranını değiştirmeden uygulamanızı öneririz. Un oranı fazla olursa daha kalın, sıvı oranı daha fazla olursa daha ince ve dantelimsi bir dokusu olacaktır.