Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cızlama Tarifi

Cızlama

Cızlama Tarifi

Cızlama tarifi: Cızlama için gerekli malzemeler nelerdir? Cızlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cızlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Cızlama tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kabın içine yumurtaları kırın ve güzelce çırpın.
  • Ardından süt ve sıvı yağı da ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Ardından unu eleyerek ekleyin. Kabartma tozunu da ilave ederek mikser ya da çırpma teliyle güzelce karıştırın. İçinde un parçaları kalmamasına özen gösterin.
  • Üzerini streç filmle kapatıp, buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirin. Çıkarıp tuzu da ekleyerek karıştırın.
  • Yağlanmış tavayı kızdırın. İçerisine birer kepçe harçtan dökün, tavayı çevirerek ve güzelce yayın. Arkalı önlü pişirin. Ardından servis edin.

Cızlama tarifinin püf noktası nedir?

Buzdolabında bekletmek daha kolay pişirmenize yardımcı olacağı gibi lezzetini de ikiye katlayacaktır.

Cızlama tarifi için servis önerisi

Tatlı ya da tuzlu malzemelerle servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025