Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cızbız Bonfile Tarifi

Cızbız Bonfile

Cızbız Bonfile Tarifi

Cızbız Bonfile tarifi: Cızbız Bonfile için gerekli malzemeler nelerdir? Cızbız Bonfile nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cızbız Bonfile yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana bonfile
  • 1 adet kırmızı etli biber
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Cızbız Bonfile tarifi nasıl yapılır?

  • Bonfileleri uzun uzun jülyen şeklinde doğrayın
  • Biberleri ortadan ikiye bölerek içersindeki çekirdekleri temizleyin, daha sonra etli kısımlarını alarak boylarını eşitleyin ve her biri bonfile boylarına yakın olacak şekilde jülyen doğrayın.
  • Tavayı ocağa koyun ve ısınmasını bekleyin. Tavayı yaklaşık 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayın ve bekletmeden biberleri ekleyin.
  • Biberler suyunu çektikten sonra sarımsağı, etleri ekleyin ve sotelemeye harlı ateşte devam edin. Bu aşamada yemeği, tuz ve karabiber ile aromalandırabilirsiniz.
  • Etler suyunu çektikten sonra gelişi güzel halka halka doğradığınız soğanları ekleyin, tavayı sallayarak yemeği karıştırın. Dilediğiniz zaman servise hazır. Afiyet olsun!

Cızbız Bonfile tarifinin püf noktası nedir?

Tava ısındığı zaman buhar çıkacaktır. Bu aşamada tavayı yağlamak için kullanacağınız yağı eklemelisiniz. Zeytinyağının yanma ısısı daha düşük olduğu için uzun pişirim yapacağınız tava yemeklerinde tereyağı ile birlikte kullanmalısınız.

Cızbız Bonfile tarifi için servis önerisi

Isıtılmış lavaşların arasında bir harika olduğu gibi, dilerseniz noodle ve ya pilav gibi bir yancı ile de mükemmel bir uyum gösterecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025