Çıtır Yumurta Tarifi
Çıtır Yumurta tarifi: Çıtır Yumurta için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Yumurta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Çıtır Yumurta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 adet yumurta (1 tanesi kesede çırpılacak)
- 1 su bardağı un (bulamak için)
- 2 dal taze biberiye
- 1 su bardağı ekmek kırıntısı
- 2 litre su (kaynatmak için)
Çıtır Yumurta tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerenin içerisinde su koyun ve kaynatın.
- Kaynayan suyun içerisine sirke ve tuzu ekleyin.
- Tenceredeki suyu kaşık yardımıyla karıştırın ve bir girdap oluşturun.
- Yumurtalardan birini kaseye kırın ve girdap oluşturduğunuz suyun içerisine yavaşça bırakın.
- Yaklaşık 3 dakika kadar pişirin ve suyunu süzdürerek tencereden alın.
- Pişirdiğiniz poşe yumurtayı önce una bulayın sonra bir adet çırptığınız yumurtaya bulayın.
- Son olarak taze biberiye ile ekmek kırıntılarını bir kasede karıştırın. Un ve yumurtaya buladığınız poşe yumurtaları ekmek kırıntısına bulayın ve yağda 2 dakika arkalı önlü altın rengi olacak şekilde kızartın.
- Sıcak olarak servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.