Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Yumurta Tarifi

Çıtır Yumurta

Çıtır Yumurta Tarifi

Çıtır Yumurta tarifi: Çıtır Yumurta için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Yumurta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Yumurta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet yumurta (1 tanesi kesede çırpılacak)
  • 1 su bardağı un (bulamak için)
  • 2 dal taze biberiye
  • 1 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 2 litre su (kaynatmak için)

Çıtır Yumurta tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencerenin içerisinde su koyun ve kaynatın.
  • Kaynayan suyun içerisine sirke ve tuzu ekleyin.
  • Tenceredeki suyu kaşık yardımıyla karıştırın ve bir girdap oluşturun.
  • Yumurtalardan birini kaseye kırın ve girdap oluşturduğunuz suyun içerisine yavaşça bırakın.
  • Yaklaşık 3 dakika kadar pişirin ve suyunu süzdürerek tencereden alın.
  • Pişirdiğiniz poşe yumurtayı önce una bulayın sonra bir adet çırptığınız yumurtaya bulayın.
  • Son olarak taze biberiye ile ekmek kırıntılarını bir kasede karıştırın. Un ve yumurtaya buladığınız poşe yumurtaları ekmek kırıntısına bulayın ve yağda 2 dakika arkalı önlü altın rengi olacak şekilde kızartın.
  • Sıcak olarak servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025