Çıtır Yufkalı Tavuklu Semizotu Salatası Tarifi
Çıtır Yufkalı Tavuklu Semizotu Salatası tarifi: Çıtır Yufkalı Tavuklu Semizotu Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Yufkalı Tavuklu Semizotu Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Çıtır Yufkalı Tavuklu Semizotu Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
- 1 avuç haşlanmış nohut
- 10-15 dal semizotu
- 8 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı (silme) mayonez
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Çıtır Yufkalı Tavuklu Semizotu Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğsü küçük küçük didiklenir.
- Bir tavaya yağ alınır, altı açılır.
- Yufka üst üste gelecek şekilde katlanır ve ikiye kesilir.
- Üçgen şeklinde uzun ince şeritler kesilir.
- Uzun tarafından kısaya doğru yuvarlanır. Ucu kapansın için suyla ıslatılır.
- Kızgın yağda altın rengini alana dek kızartılır.
- Semizotları bıçak değmeden elle parçalanır.
- Yoğurdun üzerine sarımsak, mayonez, tuz, karabiber eklenir, karıştırılır.
- Baya genişçe bir kaseye tavuk, nohut ve semizotu eklenir.
- Son olarak yoğurt eklenerek karıştırılır.
- Kızartılan yufkalar üzerine batırılır. Afiyet olsun.