Çıtır Yufka Mantısı Tarifi
Çıtır Yufka Mantısı tarifi: Çıtır Yufka Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Yufka Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çıtır Yufka Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yufkalara sürmek için:
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5-6 yemek kaşığı su
Mantılar için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4-5 dal maydanoz
- 2 adet yufka
Servis için:
- 2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kuru reyhan
Çıtır Yufka Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Yufkaları üst üste serip bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar çıkarıyoruz.
- Hazırladığımız yufkaları tezgaha alıp su ve yağ karışımından oluşan sosumuzu fırçayla sürüyoruz, üzerlerine birer yufka daha koyuyoruz.
- İç harç için gerekli malzemeyi bir kasede yoğuruyoruz. Bir tatlı kaşığı kadar alıp yufkanın ortasına koyuyoruz ve yufkayı ikiye katlayıp kenarlarını iyice yapıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Servis için süzme yoğurt ve rendelediğimiz sarımsağı iyice karıştırıp kuru reyhan ekliyoruz. Servis tabağına yayıp üzerine çıtır mantıları yerleştiriyoruz.
- Tereyağını kızdırıp kırmızı toz biber ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz.
- Mantıların üzerine yağı gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Çıtır Yufka Mantısı tarifinin püf noktası nedir?
Yufkalarınızın çıtır çıtır olması için yağlı karışımı yufkanın her yerine sürdüğünüzden emin olun.