Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Yufka Mantısı Tarifi

Çıtır Yufka Mantısı

Çıtır Yufka Mantısı Tarifi

Çıtır Yufka Mantısı tarifi: Çıtır Yufka Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Yufka Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Yufka Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yufkalara sürmek için:

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 yemek kaşığı su

Mantılar için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2 adet yufka

Servis için:

  • 2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kuru reyhan

Çıtır Yufka Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Yufkaları üst üste serip bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar çıkarıyoruz.
  • Hazırladığımız yufkaları tezgaha alıp su ve yağ karışımından oluşan sosumuzu fırçayla sürüyoruz, üzerlerine birer yufka daha koyuyoruz.
  • İç harç için gerekli malzemeyi bir kasede yoğuruyoruz. Bir tatlı kaşığı kadar alıp yufkanın ortasına koyuyoruz ve yufkayı ikiye katlayıp kenarlarını iyice yapıştırıyoruz.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Servis için süzme yoğurt ve rendelediğimiz sarımsağı iyice karıştırıp kuru reyhan ekliyoruz. Servis tabağına yayıp üzerine çıtır mantıları yerleştiriyoruz.
  • Tereyağını kızdırıp kırmızı toz biber ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz.
  • Mantıların üzerine yağı gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

Çıtır Yufka Mantısı tarifinin püf noktası nedir?

Yufkalarınızın çıtır çıtır olması için yağlı karışımı yufkanın her yerine sürdüğünüzden emin olun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025