Çıtır Tuzlu Çubuklar Tarifi
Çıtır Tuzlu Çubuklar tarifi: Çıtır Tuzlu Çubuklar için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tuzlu Çubuklar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Çıtır Tuzlu Çubuklar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta akı
- 1/2 su bardağı susam
Çıtır Tuzlu Çubuklar tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaba un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri alın ve yoğurmaya başlayın.
- Kabartma tozunu ekleyin. Unu ise azar azar ekleyin. Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Mutfağınızın tezgahına streç film serin ve içerisine hamuru koyarak dikdörtgen şeklinde açın. Derin dondurucuda 15-20 dakika kadar bekletin.
- Bu sırada eğer susamlar kavrulmamış ise yüksek ateşte bir tavada çevirerek kavurun.
- Derin dondurucudan hamuru çıkartın. Üzerine yumurta akı sürüp susamları serperek, ince uzun şekilde aynı boyutlarda çubuklar çıkartın.
- Yanmaz kâğıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Çıtır Tuzlu Çubuklar tarifinin püf noktası nedir?
İçerisine konan elma sirkesi kurabiyelerinizin daha uzun süre dayanmasını sağlar. Hamurun ağızda dağılan bir yapıda olmasına yardımcı olur.