Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Tuzlu Çubuklar Tarifi

Çıtır Tuzlu Çubuklar

Çıtır Tuzlu Çubuklar Tarifi

Çıtır Tuzlu Çubuklar tarifi: Çıtır Tuzlu Çubuklar için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tuzlu Çubuklar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Tuzlu Çubuklar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 yemek kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta akı
  • 1/2 su bardağı susam

Çıtır Tuzlu Çubuklar tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kaba un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri alın ve yoğurmaya başlayın.
  • Kabartma tozunu ekleyin. Unu ise azar azar ekleyin. Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Mutfağınızın tezgahına streç film serin ve içerisine hamuru koyarak dikdörtgen şeklinde açın. Derin dondurucuda 15-20 dakika kadar bekletin.
  • Bu sırada eğer susamlar kavrulmamış ise yüksek ateşte bir tavada çevirerek kavurun.
  • Derin dondurucudan hamuru çıkartın. Üzerine yumurta akı sürüp susamları serperek, ince uzun şekilde aynı boyutlarda çubuklar çıkartın.
  • Yanmaz kâğıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Çıtır Tuzlu Çubuklar tarifinin püf noktası nedir?

İçerisine konan elma sirkesi kurabiyelerinizin daha uzun süre dayanmasını sağlar. Hamurun ağızda dağılan bir yapıda olmasına yardımcı olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025