Çıtır Tavuklu Patates Salatası Tarifi
Çıtır Tavuklu Patates Salatası tarifi: Çıtır Tavuklu Patates Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tavuklu Patates Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çıtır Tavuklu Patates Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çıtır tavuk için:
Marinasyonu için:
- 1 su bardağı peynir altı suyu
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 2 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kajun baharatı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Bulamak için:
- 1 küçük boy kase un (arzu ederseniz un yerine mısır gevreği kullanabilirsiniz, iyice ezip un haline getirerek bulayabilirsiniz)
Patates için:
- 1 kilogram bebek patates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam taze kekik
- 1 tutam bal
Patates salatası sosu için:
- 1/3 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 adet limon kabuğu
Çıtır Tavuklu Patates Salatası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak tavukların marinasyonunu yaparak başlayın. (Yaklaşık 30 dakika buzdolabına kaldırıp sosta bekletin.)
- Bir kaba tavukları ve marine edilecek tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın ve dinlenmesi için dolaba kaldırın.
- Ardından patatesleri iyice yıkayıp, ikiye bölün. Sıvı yağ ve zeytinyağı gezdirin. Taze kekik, karabiber ve tuz ekleyin. Biraz bal gezdirin ve iyice elinizle patatesleri ovalayın.
- 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika iyice yumuşayana ve üzeri kızarana kadar pişirin. Bu esnada sosta bekleyen tavukları una batırıp fazlasını silkeleyin ve derin yağda kızartın.
- Arzu ederseniz soslu tavukları yağlı kağıt serili tepsiye dizip 200 derecelik fırında 40 dakika pişirebilirsiniz. İster sade soslu, isterseniz de una bulayarak fırınlayabilirsiniz.
- Patateslerin sosu için maydanozun yaprak kısımlarını ayıklayıp havana alın, içine tuz ve sarımsakları ekleyip dövün.
- Sırasıyla yavaş yavaş zeytinyağını ve ardından sirkeyi ekleyip dövmeye devam edin, iyice pürüzsüzleşmeli.
- En son limonu rendeleyin ve fırından çıkan patatesleri derin bir kaba alıp sosu, patatesler sıcakken ekleyin. (Patatesler sıcakken tüm sosu içine çekecek.)
- En son ister kırmızı soğan turşusu, isterseniz ince kıyılmış kırmızı soğan, isterseniz de sade servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.