Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Tavuklu Patates Salatası Tarifi

Çıtır Tavuklu Patates Salatası

Çıtır Tavuklu Patates Salatası Tarifi

Çıtır Tavuklu Patates Salatası tarifi: Çıtır Tavuklu Patates Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tavuklu Patates Salatası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Tavuklu Patates Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çıtır tavuk için:

  • 750 gram tavuk kalça

Marinasyonu için:

  • 1 su bardağı peynir altı suyu
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 2 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kajun baharatı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bulamak için:

  • 1 küçük boy kase un (arzu ederseniz un yerine mısır gevreği kullanabilirsiniz, iyice ezip un haline getirerek bulayabilirsiniz)

Patates için:

  • 1 kilogram bebek patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam taze kekik
  • 1 tutam bal

Patates salatası sosu için:

  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 adet limon kabuğu

Çıtır Tavuklu Patates Salatası tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak tavukların marinasyonunu yaparak başlayın. (Yaklaşık 30 dakika buzdolabına kaldırıp sosta bekletin.)
  • Bir kaba tavukları ve marine edilecek tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın ve dinlenmesi için dolaba kaldırın.
  • Ardından patatesleri iyice yıkayıp, ikiye bölün. Sıvı yağ ve zeytinyağı gezdirin. Taze kekik, karabiber ve tuz ekleyin. Biraz bal gezdirin ve iyice elinizle patatesleri ovalayın.
  • 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika iyice yumuşayana ve üzeri kızarana kadar pişirin. Bu esnada sosta bekleyen tavukları una batırıp fazlasını silkeleyin ve derin yağda kızartın.
  • Arzu ederseniz soslu tavukları yağlı kağıt serili tepsiye dizip 200 derecelik fırında 40 dakika pişirebilirsiniz. İster sade soslu, isterseniz de una bulayarak fırınlayabilirsiniz.
  • Patateslerin sosu için maydanozun yaprak kısımlarını ayıklayıp havana alın, içine tuz ve sarımsakları ekleyip dövün.
  • Sırasıyla yavaş yavaş zeytinyağını ve ardından sirkeyi ekleyip dövmeye devam edin, iyice pürüzsüzleşmeli.
  • En son limonu rendeleyin ve fırından çıkan patatesleri derin bir kaba alıp sosu, patatesler sıcakken ekleyin. (Patatesler sıcakken tüm sosu içine çekecek.)
  • En son ister kırmızı soğan turşusu, isterseniz ince kıyılmış kırmızı soğan, isterseniz de sade servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025