Çıtır Tavuk Tabağı Tarifi
Çıtır Tavuk Tabağı tarifi: Çıtır Tavuk Tabağı için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tavuk Tabağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çıtır Tavuk Tabağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuklar İçin:
- 1 parça tavuk göğsü
- 2 parça kemiksiz tavuk but
- 4 parça tavuk kanadı
- 1 paket mısır gevreği
- 1 kase un
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz acı biber
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı toz sarımsak
Biscuit İçin:
- 175 gram un (2 su bardağından 2 parmak eksik)
- 90 gram tereyağı (4 yemek kaşığı)
- 50 mililitre süt (1/2 çay bardağı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
Çıtır Tavuk Tabağı tarifi nasıl yapılır?
- 3 tane tepsiyi tezgaha koyup birine bolca mısır gevreği koyun ve elinizle kabaca parçalayın. Diğer tepsiye yumurta ve krema koyup iyice çırpın.
- Son tepsinin yarısına un, diğer yarısına da tuz, karabiber, toz acı biber ve toz sarımsak ile karıştırın.
- Tavuk göğsünü uzun şeritler halinde, 2 parça kemiksiz tavuk budu da ortadan ikiye kesin. Kanatları ise bütün olarak kızartacaksınız.
- Tavukları sırasıyla baharata, una, yumurtaya ve mısır gevreğine batırın ve ardından ısınmış yağda kızartın.
- Kanatları en son eklemeyi unutmayın. Kısık ateşte biraz daha uzun süre pişmeleri gerekecek kemikli oldukları için.
- Biscuit için un ve oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırın. Karışım toz gibi olacak. İçine kabartma tozu, tuz ve süt ekleyip yoğurun.
- Çok fazla yoğurmadan, hamuru tezgahta açın ve bardakla 6 tane yuvarlak çıkartın. 200 derecede, altlı üstlü ve fansız çalışan fırının orta rafında 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.