Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi
Çıtır Tavuk Parçaları tarifi: Çıtır Tavuk Parçaları için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tavuk Parçaları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çıtır Tavuk Parçaları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk Parçaları İçin:
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 gram kemiksiz tavuk but
Haşhaşlı Yoğurtlu Sos İçin:
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı haşhaş
Ballı Hardal Sos:
- 3 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı bal
Çıtır Tavuk Parçaları tarifi nasıl yapılır?
- Süzme yoğurt ve sarımsağı karıştırın ve haşhaşları ilave edin.
- İyice karışana kadar karıştırın ve sos hazır!
Çıtır Tavuk Parçaları tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz tavuk parçalarını 15-20 dakika hazırladığınız akışkan hamurun içinde bekletebilirsiniz.
Çıtır Tavuk Parçaları tarifi için servis önerisi
Hazırladığınız iki sosla beraber sunumunuzu zenginleştirin.