Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi

Çıtır Tavuk Parçaları

Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi

Çıtır Tavuk Parçaları tarifi: Çıtır Tavuk Parçaları için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tavuk Parçaları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Tavuk Parçaları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuk Parçaları İçin:

  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gram kemiksiz tavuk but

Haşhaşlı Yoğurtlu Sos İçin:

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı haşhaş

Ballı Hardal Sos:

  • 3 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal

Çıtır Tavuk Parçaları tarifi nasıl yapılır?

  • Süzme yoğurt ve sarımsağı karıştırın ve haşhaşları ilave edin.
  • İyice karışana kadar karıştırın ve sos hazır!

Çıtır Tavuk Parçaları tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz tavuk parçalarını 15-20 dakika hazırladığınız akışkan hamurun içinde bekletebilirsiniz.

Çıtır Tavuk Parçaları tarifi için servis önerisi

Hazırladığınız iki sosla beraber sunumunuzu zenginleştirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025