Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi

Çıtır Tavuk Parçaları

Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi

Çıtır Tavuk Parçaları tarifi: Çıtır Tavuk Parçaları için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tavuk Parçaları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Tavuk Parçaları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram tavuk göğsü
  • 1 su bardağı süt
  • 100 mililitre sıvı krema
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı beyaz karabiber
  • 1 tutam toz tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre kızartmalık yağ

Çıtır Tavuk Parçaları tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk göğüslerini jülyen ya da istediğiniz şekilde doğrayın. Limonun suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyin.
  • Diğer tüm malzemelerle karıştırıp robottan çekin. Tavukları hazırladığınız bu terbiye ile karıştırın ve buzdolabında en az 3 saat bekletin.
  • Pişirmek için kızartma yağını, ocağa aldığınız geniş bir tencereye boşaltın ve altını yakın.
  • Eşit miktarda beyaz un ve galeta ununu karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Tavukları bu un karışımına bulayın.
  • Kızgın yağda dışı kızarana kadar pişirin. Sevdiğiniz soslarla servis edebilirsiniz.

Çıtır Tavuk Parçaları tarifinin püf noktası nedir?

Tavuklar terbiyenin içinde ne kadar uzun süre beklerse o kadar lezzetli olur. Limon yerine lime (misket limonu) da tercih edebilirsiniz.

Çıtır Tavuk Parçaları tarifi için servis önerisi

Fırınlanmış ya da sotelenmiş sebzelerle servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025