Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi
Çıtır Tavuk Parçaları tarifi: Çıtır Tavuk Parçaları için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tavuk Parçaları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çıtır Tavuk Parçaları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram tavuk göğsü
- 1 su bardağı süt
- 100 mililitre sıvı krema
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı beyaz karabiber
- 1 tutam toz tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 litre kızartmalık yağ
Çıtır Tavuk Parçaları tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğüslerini jülyen ya da istediğiniz şekilde doğrayın. Limonun suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyin.
- Diğer tüm malzemelerle karıştırıp robottan çekin. Tavukları hazırladığınız bu terbiye ile karıştırın ve buzdolabında en az 3 saat bekletin.
- Pişirmek için kızartma yağını, ocağa aldığınız geniş bir tencereye boşaltın ve altını yakın.
- Eşit miktarda beyaz un ve galeta ununu karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Tavukları bu un karışımına bulayın.
- Kızgın yağda dışı kızarana kadar pişirin. Sevdiğiniz soslarla servis edebilirsiniz.
Çıtır Tavuk Parçaları tarifinin püf noktası nedir?
Tavuklar terbiyenin içinde ne kadar uzun süre beklerse o kadar lezzetli olur. Limon yerine lime (misket limonu) da tercih edebilirsiniz.
Çıtır Tavuk Parçaları tarifi için servis önerisi
Fırınlanmış ya da sotelenmiş sebzelerle servis edebilirsiniz.