Çıtır Tavuk Lokmaları Tarifi
Çıtır Tavuk Lokmaları tarifi: Çıtır Tavuk Lokmaları için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tavuk Lokmaları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çıtır Tavuk Lokmaları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 800 gram fileto tavuk göğsü
Kaplama harcı için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 1/2 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı soğuk maden suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Servisi için:
Kızartmak için:
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
Çıtır Tavuk Lokmaları tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkadığınız fileto tavuk göğüslerini bir kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın.
- Çıtır kaplama harcını hazırlamak için; yumurta sarılarını derin bir kaseye alın. Soğuk süt ve maden suyu ilavesiyle bir çırpıcı yardımıyla hızlı bir şekilde karıştırın.
- Azar azar elenmiş un, mısır nişastası ve tuz ilave ettiğiniz kaplama harcını hızlı bir şekilde, kısa sürede karıştırın. Dinlenmesi ve bir miktar kabarması için buzdolabında bekletin.
- Kenarları yüksek bir tavaya aldığınız ayçiçek yağını orta ateşte kızdırın. Küçük parçalara ayırdığınız tavuk etlerini tek tek harca buladıktan sonra kızgın yağa bırakın.
- Aralarda bir kevgir yardımıyla karıştırdığınız tavukları, altın sarısı renk alana kadar derin yağda kızartın.
- Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerine alıp, beklettiğiniz çıtır tavukları ılık olarak soya sosuyla birlikte servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Çıtır Tavuk Lokmaları tarifinin püf noktası nedir?
Kullandığınız sıvı malzemelerin soğuk olması ve karışımı buzdolabında bekletmeniz tavukların fazla yağ çekmesini engelleyecektir.Hamuru hızlı bir şekilde bir çatal yardımıyla karıştırabilirsiniz. Aksi halde mikserle çırptığınız karışımda un topakları tamamen kaybolacak ve kızartma esnasında kaplama harcının kabarmasını engelleyecektir.Hazırladığınız kaplama harcını ağzı kapalı bir kapta, buzdolabında beklettikten sonra kullanın.Tavukların daha çıtır olması için kızartma işlemini derin ve kızgın yağda gerçekleştirin.