Çıtır Tavuk Kızartması Tarifi
Çıtır Tavuk Kızartması tarifi: Çıtır Tavuk Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tavuk Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Çıtır Tavuk Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı buttermilk
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı sarımsak tozu
- 1 yemek kaşığı toz zerdeçal
- 1 yemek kaşığı kuru kekik
- 1 yemek kaşığı toz defne yaprağı
- 1 adet tavuk göğsü
- 4 adet tavuk kanat
- 4 adet tavuk baget
Çıtır Tavuk Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Tavuklarınızın üzerini güzelce çizin, hazırlayacağınız sosu içine çekebilsin.
- Sosumuz için; yumurtayı güzelce çırpalım, içerisine buttermilki ve baharatların yarısını ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız sosun içerisine arzu ettiğiniz tavukları koyup güzelce harmanlayalım.
- Soslanan tavukları mümkünse bir gece dolapta bekletin. Vaktiniz yoksa minumum beş saat dolapta beklesin.
- Dinlenen tavukları kaplamak için, un ve baharat karışımımızı hazırlayalım. Bir yandan da yağımızı kızdıralım. Kızan yağımızı orta ateşe alalım ki tavukların içi de pişsin. Yoksa dışı yanar, içi çiğ kalır.
- Harca batırdığımız tavukları bekletmeden pişirme aşamasına geçelim. Bekletirseniz eğer un üzerine sulanacak ve istediğiniz katmanı elde edemeyeceksiniz.
- But, tavuk parçaları, kanat bunların kızarma süreleri farklı olduğu için mümkünse aynı parçaları tek seferde kızartın. Dışları altın rengi olana kadar kızartma işlemine devam edin.
Çıtır Tavuk Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Unlar unlamaz kızartma aşamasına geçin ki katman bozulmasın. Orta ateşte kızartmaya özen gösterin aksi halde içleri çiğ kalır dışları ise yanar.