Çıtır Tavuk Göğsü Tarifi
Çıtır Tavuk Göğsü tarifi: Çıtır Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çıtır Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü (inceltilmiş dört parça)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı ekmek kırıntısı
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 4 su bardağı kızartma yağı
Çıtır Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- İnceltilimiş tavukları buzdolabı poşetine koyun ve bahartaları da poşetin içine koyun.
- Poşetin ağzını kapatıp çalkalayın ve iyice karıştırın.
- Kurutulmuş ekmek kırıntılarını bir kaseye koyun.
- Yumurtaları hafif çırpın.
- Tavukları önce yumurtaya daha sonra ekmek kırıntılarına bulayın.
- Kızgın yağda iki tarafını da iyice kızartın. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Çıtır Tavuk Göğsü tarifinin püf noktası nedir?
Tavukların daha yumuşak olmasını isterseniz, pişirmeden ve soslamadan 1 saat önce yarım şişe soda ilave edip buzdolabından bekletin.
Çıtır Tavuk Göğsü tarifi için servis önerisi
Dilerseniz yanına hafif acılı bir sos hazırlayıp servis edebilirsiniz.