Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Tavuk Burger Tarifi

Çıtır Tavuk Burger

Çıtır Tavuk Burger Tarifi

Çıtır Tavuk Burger tarifi: Çıtır Tavuk Burger için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tavuk Burger nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Tavuk Burger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çıtır tavuk için:

  • 8 adet kemiksiz tavuk kalça
  • 3 su bardağı ayran
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Tavukları kaplamak için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 10 adet susamlı çubuk kraker

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet kornişon turşu

Coleslaw salata için:

  • 1 kalın dilim beyaz lahana
  • 1 ince dilim mor lahana
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 2 çay kaşığı tuz

Burger için:

  • 6 adet burger ekmeği
  • 6 tatlı kaşığı mayonez

Çıtır Tavuk Burger tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuklara bıçağın ucu ile ince çentikler atın. Derin bir kasede ayran, kırmızı biber, tuz ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Tavukları karışıma ekleyin ve harmanlayın. Tavukları buzdolabında en az bir saat dinlendirin.
  • Coleslaw salata için lahanaları ince uzun şekilde doğrayın ve kalın parçaları ayıklayın. Havuçları rendeleyin. Sebzeleri derin bir kaba alın ve üstlerine yoğurt, mayonez, tuz ve limon suyu ekleyip ezmeden karıştırın. Salatayı dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  • Burger sosu için mayonez, hardal, ezilmiş sarımsak ve minik küpler halinde doğranmış kornişonu karıştırıp buzdolabına kaldırın.
  • Tavuklar dinlendikten sonra buzdolabından çıkartın. Derin olmayan bir tavaya yağı koyup ısıtmaya başlayın. Bu esnada bir tepsiye dış kaplama için unu, baharatları ve ezilmiş krakerleri ekleyip harmanlayın.
  • Yağ ısındıktan sonra altını kısın. Tavukları süzdürüp unlu karışıma daldırın ve her yeri kaplanana kadar hafifçe bastırın. Fazla unu silkeleyip orta sıcaklıktaki yağda birkaç kez ters düz edip altın sarısı ve sert bir dokuya ulaşana kadar pişirin. Pişen tavukları peçete üzerine çıkartın ve dilerseniz hafifçe tuzlayın.
  • Ekmekleri ikiye bölün her iki yüzeyine de mayonez sürüp tavada kızartın.
  • Servis ederken ekmeğin alt kısmına sosu sürün, üzerine tavuğu yerleştirin sonara salatayı ekleyin ve ekmekle kapatın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025