Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Tavuk Tarifi

Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tarifi

Çıtır Tavuk tarifi: Çıtır Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kemikli tavuk parçaları (küçük baget, kanat veya kalça kullanabilirsiniz. )
  • 1 şişe soda
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 3 su bardağı kahvaltılık gevrek
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı kızartma yağı

Çıtır Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavukları sodaya bulayın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
  • Kahvaltılık mısır gevreklerini mutfak robotunda çekin ve tuz, karabiberle karıştırın.
  • Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın. Bir kaseye un, bir kaseye mısır gevreklerini koyun.
  • Kızartma yağını ocağa alın ve kızdırın.
  • Tavuk kanatlarını una, yumurtaya ve en son mısır gevreğine bulayın.
  • İyice ısınmış ve kızmış kızartma yağında her tarafı eşit kızarıncaya kadar kızartın.
  • Kağıt havlu üzerinde fazla kızartma yağını çektirerek servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Çıtır Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Sodaya bulayıp bekletmek, tavuk etinin yumuşamasına yardımcı olacaktır.

Çıtır Tavuk tarifi için servis önerisi

Yanına dilediğiniz sos ile afiyetle tüketebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025