Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Tavuk Tarifi

Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tarifi

Çıtır Tavuk tarifi: Çıtır Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram tavuk
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı (tepeleme) karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 şişe soda
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kajun baharatı

Banmak için:

  • 1 su bardağı un

Kızartmak için:

  • 4 su bardağı sıvı yağ

Çıtır Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • 1 kilo tavuğumuzu jülyen doğruyoruz. Bir kaba aktarıyoruz. Baharatlarımızı üzerine ekliyoruz güzelce harmanlıyoruz.
  • Daha sonra ayrı bir kaba yumurta, karbonat, tuzla unu ekliyoruz önce bir güzel karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine sodamızı ekliyoruz. Sodamızı eklediğimizde köpürecektir, azar azar eklememizde fayda var. Hepsini güzelce karıştırıyoruz.
  • Sosumuzu tavuğumuzun üstüne döküyoruz ve elimizle güzelce harmanlıyoruz sosun her yerine geçmesine sağlıyoruz. Daha sonra üzerini streçleyip dolapta en az 15 dakika dinlendirin ama vaktiniz varsa 2 saat dinlenirse çok güzel olur.
  • Yağımızı kızdırıyoruz. Unumuzu bir kaba döküyoruz sostan tavuklarımızı çıkartıp her yerine bandırıyoruz unu ve yağa atıyoruz. Altın rengi olana kadar çıkartmıyoruz. Yağını iyice süzmeye özen gösteriyoruz, afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025