Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Tavuk Tarifi

Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tarifi

Çıtır Tavuk tarifi: Çıtır Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu (olmasa da olur)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2-3 adet yumurta
  • 1,5-2 yemek kaşığı krema
  • 4 yemek kaşığı çıtır pane harcı
  • 3 su bardağı mısır gevreği (tuzlu)
  • 1,5-2 su bardağı sıvı yağ (kızarmak için)

Çıtır Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuklarımızı ilk önce boydan jülyen olarak daha sonrada o dilimi ortadan kesin. Hepsini bu şekilde yapın.
  • Daha sonra toz biber, köri, tuz, karabiber, kekik, sarımsak tozunu karıştırın.
  • Yayvan bir tabak alın. Unu bir ucuna, karıştırdığımız baharatları diğer ucuna koyun. (Baharatları ve unu sakın karıştırmayın, ayrı ayrı durmaları gerekiyor.)
  • Bir kaseye yumurtaları kırın. Ve iyice çırpın. Sonra içine kremayı ekleyin. Yumurta ve kremayı iyice çırpın.
  • Mısır gevreğini biraz ufaltın ama toz gibi de olmasın. Daha sonra yayvan bir tabakta pane ve mısır gevreğini karıştırın.
  • Tavukları ilk baharat karışımına bulayın. (Ama fazla değil çok hafif hatta elinizle biraz üzerine serpin.)
  • Sonra yumurtalı karışıma sonra un, tekrar yumurta ve mısır gevreğine bulayın.
  • Kızdırılmış yağda pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025