Çıtır Tavuk Tarifi
Çıtır Tavuk tarifi: Çıtır Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet orta boy
Çıtır Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu (olmasa da olur)
- 3 yemek kaşığı un
- 2-3 adet yumurta
- 1,5-2 yemek kaşığı krema
- 4 yemek kaşığı çıtır pane harcı
- 3 su bardağı mısır gevreği (tuzlu)
- 1,5-2 su bardağı sıvı yağ (kızarmak için)
Çıtır Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavuklarımızı ilk önce boydan jülyen olarak daha sonrada o dilimi ortadan kesin. Hepsini bu şekilde yapın.
- Daha sonra toz biber, köri, tuz, karabiber, kekik, sarımsak tozunu karıştırın.
- Yayvan bir tabak alın. Unu bir ucuna, karıştırdığımız baharatları diğer ucuna koyun. (Baharatları ve unu sakın karıştırmayın, ayrı ayrı durmaları gerekiyor.)
- Bir kaseye yumurtaları kırın. Ve iyice çırpın. Sonra içine kremayı ekleyin. Yumurta ve kremayı iyice çırpın.
- Mısır gevreğini biraz ufaltın ama toz gibi de olmasın. Daha sonra yayvan bir tabakta pane ve mısır gevreğini karıştırın.
- Tavukları ilk baharat karışımına bulayın. (Ama fazla değil çok hafif hatta elinizle biraz üzerine serpin.)
- Sonra yumurtalı karışıma sonra un, tekrar yumurta ve mısır gevreğine bulayın.
- Kızdırılmış yağda pişirin. Afiyet olsun.