Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Tavuk Tarifi

Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tarifi

Çıtır Tavuk tarifi: Çıtır Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz

Çıtır Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavukları şeritler halinde doğrayın.
  • Paneleme aşamaları için 3 derin tabak çıkarın.
  • Birine yumurta, tuz ve karabiber koyun ve çırpın. Birine un ve köriyi koyup karıştırın. Diğer derin kaba ise galeta ununu koyun.
  • Şeritler halinde kestiğiniz tavukları önce un-köri karışımına, sonra yumurtalı tabağa son olarak da galeta ununa bulayıp derin yağda kızartın. Afiyet olsun.

Çıtır Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Yanına dip sos olarak ballı hardal veya yoğurtlu hardal yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025