Çıtır Sushi Tarifi
Çıtır Sushi tarifi: Çıtır Sushi için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Sushi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Çıtır Sushi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yaprak nori (yenilebilir deniz yosunu)
- 1 adet avokado
- 1 adet havuç
- 100 gram pirinç
- 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 1 büyük çay bardağı panko (japon ekmek kırıntısı)
- 1 adet yumurta
- 1 paket surimi
Çıtır Sushi tarifi nasıl yapılır?
- Pirinci güzelce yıkayıp haşlayın. Haşlanan pirinci geniş bir kaba alın. Sirke, tuz, şeker karışımını ekleyip harmanlayın.
- Noriyi ikiye kesin.
- Elinizi ıslatın ve pirinçten alıp norinin üstüne yerleştirin.
- Ters çevirip surimi, avokado ve havucu yerleştirin.
- Streç filmle kapladığınız matla sıkıca sarın.
- Un, yumurta karışımı ve sonra pankoya batırıp kızartın.
- Dilimleyip soya sos ve sweet chilli (tatlı acı) sosla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çıtır Sushi tarifinin püf noktası nedir?
Pirinçlerin birbirine yapılmasını sağlayan, pirinç sirkesidir.
Çıtır Sushi tarifi için servis önerisi
Dilimlerken ince bıçak kullanın ve bıçağı mutlaka ıslatarak kullanın.