Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Sushi Tarifi

Çıtır Sushi

Çıtır Sushi Tarifi

Çıtır Sushi tarifi: Çıtır Sushi için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Sushi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Sushi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 yaprak nori (yenilebilir deniz yosunu)
  • 1 adet avokado
  • 1 adet havuç
  • 100 gram pirinç
  • 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 büyük çay bardağı panko (japon ekmek kırıntısı)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket surimi

Çıtır Sushi tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinci güzelce yıkayıp haşlayın. Haşlanan pirinci geniş bir kaba alın. Sirke, tuz, şeker karışımını ekleyip harmanlayın.
  • Noriyi ikiye kesin.
  • Elinizi ıslatın ve pirinçten alıp norinin üstüne yerleştirin.
  • Ters çevirip surimi, avokado ve havucu yerleştirin.
  • Streç filmle kapladığınız matla sıkıca sarın.
  • Un, yumurta karışımı ve sonra pankoya batırıp kızartın.
  • Dilimleyip soya sos ve sweet chilli (tatlı acı) sosla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çıtır Sushi tarifinin püf noktası nedir?

Pirinçlerin birbirine yapılmasını sağlayan, pirinç sirkesidir.

Çıtır Sushi tarifi için servis önerisi

Dilimlerken ince bıçak kullanın ve bıçağı mutlaka ıslatarak kullanın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025