Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Susamlı Pastırmalı Tavuk Tarifi

Çıtır Susamlı Pastırmalı Tavuk

Çıtır Susamlı Pastırmalı Tavuk Tarifi

Çıtır Susamlı Pastırmalı Tavuk tarifi: Çıtır Susamlı Pastırmalı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Susamlı Pastırmalı Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Susamlı Pastırmalı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patates püresi için:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavuk için:

  • 7 adet tavuk kalça (sarabilmek için)
  • 10 adet pastırma
  • 7 dilim kaşar peyniri (parmak kalınlığında)
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 su bardağı susam
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı tuz

Çıtır Susamlı Pastırmalı Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Önce patatesleri güzelce yıkayın, soyun ve dörde bölün.
  • Tuzunu ilave edin ve üzerini geçecek kadar suyla haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzün.
  • Üzerine tereyağını ve sütü ilave edip güzelce, yumuşak bir kıvamı olana kadar ezin. (Tadını kontrol edin, tuz eksikse ekleyin.)
  • Sosu için bir kaseye yumurtaları kırın, pekmezi ve tuzu alıp bir çırpıcıyla çırpın.
  • Sonra bir kaba tavukları alın ve tuzu ekleyip harmanlayın. Bir düz tabak alın, bir parçayı açın, içine 1.5 yaprak pastırma, bir dilim kaşar, fındık büyüklüğünde 2 parça tereyağı ekleyin.
  • Güzelce sarın, açılmasın diye 1 tane kürdanla sabitleyin. Sardığınız tavukları önce sosa sonra susama bulayın, tepsiye alın.
  • Tavuklar içi sulu ve güzel pişsin diye önce yağlı kağıdı üzerine kapatın. Sonra folyoyu kapatın ve önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede ilk 45 dakika üstü kapalı sonra üstüaçık pişirin.
  • Üstü kızarınca 5 dakika alt üst yapın. Sosu her yerine bulaşsın. Pişirme süresi fırınınıza bağlı, kontrolünüz dahilinde pişirin. Afiyet olsun.

Çıtır Susamlı Pastırmalı Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Pekmez adımını es geçmeyin. Yumurta kokusunu gidermek için önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025