Çıtır Simit Tarifi
Çıtır Simit tarifi: Çıtır Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Simit nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 gün
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Çıtır Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 350 mililitre su
- 1 çay kaşığı kuru maya
Sos İçin:
- 1/2 çay bardağı pekmez
- 1 su bardağı su
- 1 kase kavrulmuş susam
Çıtır Simit tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemelerimizi bir kase içinde alıp yoğuruyoruz.
- Elinize çok yapışıyorsa arada ellerimizi unlayıp toparlayarak yoğurmaya devam ediyoruz.
- Başka bir kaba hafif zeytinyağı koyun, hamuru üzerine koyu ven streç film serin üzerine. Buzdolabına akşamdan hazırladığınız hamuru koyun.
- Sabah ilk işiniz fırını 230 derece getirip susamları kavuralım.
- Hamuru dolaptan alıp biraz unla yoğuralım.
- Eşit parçalara bölünüp 5 dakika kadar hamurumuzu o şekilde bekletelim.
- Bölünen hamur parçalarını kendi içinde 2 ye bölüp sosis şeklini verelim.
- Birbiri içerisine kıvırarak simit şeklini verelim.
- Hamurlarımızı önce hazırladığımız pekmeze ardından susama batırıp fırına verebiliriz.
- 230 derece de 15-20 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Çıtır Simit tarifinin püf noktası nedir?
Simit hamurumuz dinlene dinlene yavaş yavaş mayalanması önemli. Fırında pişerken fırın zeminine su dolu bir kap koyarak pişirim yapılması önerilir.