Çıtır Rulo Börek Tarifi
Çıtır Rulo Börek tarifi: Çıtır Rulo Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Rulo Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
13 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Çıtır Rulo Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 demet ıspanak yaprağı (Sapları Ayıklanmış)
- 6 adet mantar
- 200 gram dil peyniri
- 12 yaprak baklavalık yufka
- 40 gram tuzsuz tereyağı (2 Yemek Kaşığı)
- 50 mililitre süt (Yarım Çay Bardağı)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Çıtır Rulo Börek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle küçük tavada tereyağını eritin. Eriyen tereyağını 5 dakika bir kenarda soğumaya bırakın.
- İç harcı için ıspanak yapraklarını ince ince doğrayın, mantarları rendeleyin. Bir kapta iç harcına baharatlarını ekleyip ezmeden karıştırın.
- Soğuyan tereyağına yumurta sarısını ekleyip fırça ile karıştırın.
- 2 yaprak baklavalık yufkaların uçları birbirine değecek şekilde tezgaha alın. Uçlarını yapıştırmak için fırça yardımı ile tereyağı sürün.
- Yufkaların ortalarını da fırça ile çok çok az süt sürün. İç harcı yufkanın uç kısmına yerleştirin üzerine parmak şeklinde kesilmiş dil peynirlerini ekleyip rulo şeklinde sarın.
- Ruloyu bıçak ile 4 eşit parçaya kesin yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Harcınız bitene kadar kalan tüm yufkalara aynı işlemi yapın.
- Tepside ki börekler çok az artacak olan tereyağı karışımını fırça ile hepsinin üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altlı, üstlü ve fanlı olarak kontrollü şekilde 10-15 dakika arasında fırınlayın.
- Fırından aldıktan sonra ızgara telinin üzerinde 5 dakika dinlendirin ve servise hazır. Afiyet olsun.