Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Rulo Börek Tarifi

Çıtır Rulo Börek

Çıtır Rulo Börek Tarifi

Çıtır Rulo Börek tarifi: Çıtır Rulo Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Rulo Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Rulo Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 demet ıspanak yaprağı (Sapları Ayıklanmış)
  • 6 adet mantar
  • 200 gram dil peyniri
  • 12 yaprak baklavalık yufka
  • 40 gram tuzsuz tereyağı (2 Yemek Kaşığı)
  • 50 mililitre süt (Yarım Çay Bardağı)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Çıtır Rulo Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle küçük tavada tereyağını eritin. Eriyen tereyağını 5 dakika bir kenarda soğumaya bırakın.
  • İç harcı için ıspanak yapraklarını ince ince doğrayın, mantarları rendeleyin. Bir kapta iç harcına baharatlarını ekleyip ezmeden karıştırın.
  • Soğuyan tereyağına yumurta sarısını ekleyip fırça ile karıştırın.
  • 2 yaprak baklavalık yufkaların uçları birbirine değecek şekilde tezgaha alın. Uçlarını yapıştırmak için fırça yardımı ile tereyağı sürün.
  • Yufkaların ortalarını da fırça ile çok çok az süt sürün. İç harcı yufkanın uç kısmına yerleştirin üzerine parmak şeklinde kesilmiş dil peynirlerini ekleyip rulo şeklinde sarın.
  • Ruloyu bıçak ile 4 eşit parçaya kesin yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Harcınız bitene kadar kalan tüm yufkalara aynı işlemi yapın.
  • Tepside ki börekler çok az artacak olan tereyağı karışımını fırça ile hepsinin üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altlı, üstlü ve fanlı olarak kontrollü şekilde 10-15 dakika arasında fırınlayın.
  • Fırından aldıktan sonra ızgara telinin üzerinde 5 dakika dinlendirin ve servise hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025