Çıtır Pişi Tarifi
Çıtır Pişi tarifi: Çıtır Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Pişi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Çıtır Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 tatlı kaşığı toz maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı ılık su
- 4.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıvı yağ
Çıtır Pişi tarifi nasıl yapılır?
- Maya, şeker ve ılık suyu bir kaba alın ve maya eriyene dek parmağınızla karıştırın. Üstünü kapatıp 10 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.
- Ardından içine unu yavaş yavaş eklemeye başlayın ve tuzu da ilave edin, güzelce yoğurun.Ele çok az yapışan bir hamur olacak. Üstünü tekrar kapatıp mayalanmaya bırakın, 1 saat kadar.
- Ardından mayalanmış hamurdan mandalina kadar parçalar kopartın ve yuvarlayıp bir tepsiye dizin ve tekrar üstünü örtüp 20 dakika daha mayalandırın.
- Mayalanma süresinin sonunda her bir bezeyi elinizle hafifçe ezin ve ortasına bir delik açın.
- Kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartın.
- Kızarttığınız pişileri havlu kağıt serilmiş bir kaba alın ve bu şekilde tüm hamuru bitirdikten sonra ılık olarak servis edin. Afiyetler olsun!