Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Pişi Tarifi

Çıtır Pişi

Çıtır Pişi Tarifi

Çıtır Pişi tarifi: Çıtır Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Pişi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 tatlı kaşığı toz maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı ılık su
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıvı yağ

Çıtır Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Maya, şeker ve ılık suyu bir kaba alın ve maya eriyene dek parmağınızla karıştırın. Üstünü kapatıp 10 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.
  • Ardından içine unu yavaş yavaş eklemeye başlayın ve tuzu da ilave edin, güzelce yoğurun.Ele çok az yapışan bir hamur olacak. Üstünü tekrar kapatıp mayalanmaya bırakın, 1 saat kadar.
  • Ardından mayalanmış hamurdan mandalina kadar parçalar kopartın ve yuvarlayıp bir tepsiye dizin ve tekrar üstünü örtüp 20 dakika daha mayalandırın.
  • Mayalanma süresinin sonunda her bir bezeyi elinizle hafifçe ezin ve ortasına bir delik açın.
  • Kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartın.
  • Kızarttığınız pişileri havlu kağıt serilmiş bir kaba alın ve bu şekilde tüm hamuru bitirdikten sonra ılık olarak servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025