Çıtır Pırasa Tarifi
Çıtır Pırasa tarifi: Çıtır Pırasa için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Pırasa nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çıtır Pırasa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Alt Katman İçin:
- 2 adet pırasa
- 1/2 çay bardağı un
- 1/2 çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
Üst Harç İçin:
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet yeşil biber
- 100 gram kıyma
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Çıtır Pırasa tarifi nasıl yapılır?
- Pırasalarımızı 3-4 cm kalınlığında jülyen doğruyoruz. Önce una, sonra yumurtaya, en son da galeta ununa batırıp kızartıyoruz. Kızarttığımız pırasaları borcama alıyoruz.
- Üst harcı için kıymamızı kavuruyoruz. Üzerine soğan, sarımsak ve havucu ekliyoruz. Bir tur karıştırıp biberlerimizi ekliyoruz. Baharatlarımızı ve salçayı da ekleyip kavuruyoruz.
- En son su eklediğimiz harcı, kızarttığımız pırasaların üzerine alıyoruz.
- Biber ve domatesle süslüyoruz.
- 150 derece fırında yarım saat, üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Çıtır Pırasa tarifinin püf noktası nedir?
Her fırının pişirme süresi farklıdır, kendinize göre ayarlayın.