Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Pırasa Tarifi

Çıtır Pırasa

Çıtır Pırasa Tarifi

Çıtır Pırasa tarifi: Çıtır Pırasa için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Pırasa nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Pırasa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Alt Katman İçin:

  • 2 adet pırasa
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1/2 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta

Üst Harç İçin:

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yeşil biber
  • 100 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

Çıtır Pırasa tarifi nasıl yapılır?

  • Pırasalarımızı 3-4 cm kalınlığında jülyen doğruyoruz. Önce una, sonra yumurtaya, en son da galeta ununa batırıp kızartıyoruz. Kızarttığımız pırasaları borcama alıyoruz.
  • Üst harcı için kıymamızı kavuruyoruz. Üzerine soğan, sarımsak ve havucu ekliyoruz. Bir tur karıştırıp biberlerimizi ekliyoruz. Baharatlarımızı ve salçayı da ekleyip kavuruyoruz.
  • En son su eklediğimiz harcı, kızarttığımız pırasaların üzerine alıyoruz.
  • Biber ve domatesle süslüyoruz.
  • 150 derece fırında yarım saat, üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Çıtır Pırasa tarifinin püf noktası nedir?

Her fırının pişirme süresi farklıdır, kendinize göre ayarlayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025