Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi
Çıtır Patlıcan Kızartması tarifi: Çıtır Patlıcan Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Patlıcan Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çıtır Patlıcan Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy patlıcan
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
Çıtır Patlıcan Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın. Bir kaseye tuzlu su hazırlayın ve patlıcanları içerisine koyun. Hem acısı çıksın hem de kararmasınlar.
- Ayrı ayrı kaselere yumurta, un ve galeta ununu alın. Yumurtaya 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyip çırpın.
- Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın. Patlıcan dilimlerini önce una, sonra yumurtaya, en son da galeta ununa bulayın. Bütün patlıcanlara aynı işlemi uygulayın.
- Sıvı yağı bir tavaya alıp kızdırın. Panelenmiş patlıcanları arkalı önlü kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kağıt serilmiş tabağa alın ki fazla yağı çıksın. Afiyet olsun.