Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi

Çıtır Patlıcan Kızartması

Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi

Çıtır Patlıcan Kızartması tarifi: Çıtır Patlıcan Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Patlıcan Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Patlıcan Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet büyük boy patlıcan
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Çıtır Patlıcan Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın. Bir kaseye tuzlu su hazırlayın ve patlıcanları içerisine koyun. Hem acısı çıksın hem de kararmasınlar.
  • Ayrı ayrı kaselere yumurta, un ve galeta ununu alın. Yumurtaya 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyip çırpın.
  • Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın. Patlıcan dilimlerini önce una, sonra yumurtaya, en son da galeta ununa bulayın. Bütün patlıcanlara aynı işlemi uygulayın.
  • Sıvı yağı bir tavaya alıp kızdırın. Panelenmiş patlıcanları arkalı önlü kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kağıt serilmiş tabağa alın ki fazla yağı çıksın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025