Çıtır Patates Topları Tarifi
Çıtır Patates Topları tarifi: Çıtır Patates Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Patates Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Çıtır Patates Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patates için:
- 5 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 kase nişasta ve un karışımı
- 1 kase galeta unu
İçi için:
- 200 gram kaşar peyniri (küp küp doğranmış, dondurulmuş)
Çıtır Patates Topları tarifi nasıl yapılır?
- Haşlanmış patatesleri güzelce ezin. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ilave edip güzelce karıştırın.
- Patatesli harçtan elinizle ceviz büyüklüğünde toplar alın ve ortasını açın. Küp kaşar peynirlerini ilave edin.
- Kapatın ve elinizle yuvarlayın. Bir tepsiye aralıklarla dizin ve buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirin.
- Çıkarıp önce unlu-nişastalı karışıma sonra yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayın.
- Tavaya sıvı yağı alıp yağı kızdırın. Hazırladığınız topları kızgın yağın içerisine dikkatli bir şekilde bırakın.
- Arkalı önlü güzelce kızartın. Ardından bir kevgir yardımıyla çıkarın.
- Fazla yağlarını süzdürmek için bir kağıt havlunun üzerine alın.
- Biraz dinlendirdikten sonra dilediğiniz soslarla birlikte servis edin.
- Bizde acı sos ve sarımsaklı yoğurt ile yendi. Afiyetler olsun.
Çıtır Patates Topları tarifinin püf noktası nedir?
Haşlanmış patatesleri soğuduktan sonra ezin. Eğer harç tutmazsa içine 3-4 yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz. Önce nişastalı-unlu karışıma ardından yumurta ve galeta ununa batırmak patates toplarının dışının çok daha güzel kızarmasını sağlar.