Çıtır Nohutlu ve Yoğurtlu Semizotu Tarifi
Çıtır Nohutlu ve Yoğurtlu Semizotu tarifi: Çıtır Nohutlu ve Yoğurtlu Semizotu için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Nohutlu ve Yoğurtlu Semizotu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çıtır Nohutlu ve Yoğurtlu Semizotu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Semizotu için:
- 1 bağ semizotu
- 250 gram süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çıtır nohut için:
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Çıtır Nohutlu ve Yoğurtlu Semizotu tarifi nasıl yapılır?
- Ayıklanmış semizotunu derin bir kaba alalım ve üzerine yoğurt, zeytinyağı, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım.
- Haşlanmış nohutlarımızı bir kaba alıp zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine nohutları yayalım. 180 derecede 20 dakika fırınlayalım.
- Çıtır cips kıvamına geldiğinde fırından çıkartalım ve soğumaya bırakalım.
- Servis tabağına aldığımız semizotunun üzerine nohutlarımızı koyalım. Afiyet olsun.