Çıtır Nohutlu Mantar Sote Tarifi
Çıtır Nohutlu Mantar Sote tarifi: Çıtır Nohutlu Mantar Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Nohutlu Mantar Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çıtır Nohutlu Mantar Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Avokado püresi için:
- 1 adet avokado
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
Mantar sote için:
- 1 paket mantar (500 gram)
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
Çıtır nohut için:
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam zerdeçal
- 1 tutam toz sarımsak
- 1 tutam toz kırmızı biber
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam kekik
- 1 tutam tuz
Çıtır Nohutlu Mantar Sote tarifi nasıl yapılır?
- Avokado püresi için: olgunlaşmış avokadonuzu mutfak robotuna atın,parçalanana kadar çekin.
- Üzerine yoğurt, limon suyu ve baharatlarınızı ekleyerek tekrar karıştırın. Püre kıvamına geldiğinde hazır olmuş olacak.
- Mantar sote için: zeytinyağını tavaya atıp ısıtın. Dilimlediğiniz sarımsağı tavaya atıp biraz kavurun.
- Üzerine soyup dilimlediğiniz mantarları atıp, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Mantar soteniz hazır.
- Çıtır nohut için: nohutları haşlayın ve suyunu süzün.
- Büyük bir karıştırma kabına aldığınız nohutların üzerine zeytinyağı ve baharatları ilave edin.
- Tüm nohutlar baharata bulanana kadar karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
- Nohutlar tamamen kuruyup çıtır çıtır olduğunda fırından alın.
- 1 porsiyonu 1 türk kahvesi fincanı olacak şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çıtır Nohutlu Mantar Sote tarifinin püf noktası nedir?
Tabağınıza yaptığınız avokada püresini koyup üzerine mantar sote ve onun üzerine çıtır nohut şeklinde servis edebilirsiniz.