Çıtır Nohutlu Köz Patlıcan Salatası Tarifi
Çıtır Nohutlu Köz Patlıcan Salatası tarifi: Çıtır Nohutlu Köz Patlıcan Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Nohutlu Köz Patlıcan Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tabaklık
Çıtır Nohutlu Köz Patlıcan Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet patlıcan
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Nohutlu kısmı için:
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
Çıtır Nohutlu Köz Patlıcan Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları güzelce yıkayıp kurulayın. Bıçak yardımıyla üzerlerinde delikler açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın.
- Önceden fanlı ayarda ısıtılmış 190 derecelik fırında 15 dakika kadar közleyenmeye bırakın.
- Közlenen patlıcanlarınızı fırından alıp bir kaba aktarın ve kapağını kapatın. Birkaç dakika sonra çıkarıp kabuklarını soyun ve bir bıçak yardımıyla dövün.
- Ardından patlıcan, yoğurt, sarımsak, süzme yoğurt, zeytinyağı ve tuzu bir kaba alıp güzelce karıştırın.
- Bir tavanın içerisine nohut için gerekli tüm malzemeleri alın.
- Nohutların dış kısımları iyice renk değiştirene kadar yaklaşık 10 dakika kavurun.
- Kavurduktan sonra köz patlıcanlı karışımın üzerine aktararak servis edin. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun!