Çıtır Milföy Çanağında Lor Salatası Tarifi
Çıtır Milföy Çanağında Lor Salatası tarifi: Çıtır Milföy Çanağında Lor Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Milföy Çanağında Lor Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çıtır Milföy Çanağında Lor Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 kare milföy hamuru
- 1,5 su bardağı lor peyniri
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 avuç doğranmış maydanoz
- 1 avuç doğranmış dereotu
- 5 yemek kaşığı nar tanesi
- 2 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin (süslemek için)
Çıtır Milföy Çanağında Lor Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Muffin kalıplarının tersini sıvı yağ ile yağlayın.
- Kare şeklindeki milföy hamurlarını yağladığınız yüzeye kase şeklini vererek yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Milföy hamurları piştikten sonra soğumasını bekleyin ve kalıptan çıkarıp sunum tepsinize yerleştirin.
- Ayrı bir kasede lor peyniri, dövülmüş ceviz içi, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nar tanelerini güzelce karıştırın.
- Hazırlamış olduğunuz lor peynirli salatayı pişmiş ve soğumuş olan milföy kaselerinin içine paylaştırın.
- Salatanın üzerini zeytin dilimleriyle süsleyin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.