Çıtır Mantı Tarifi
Çıtır Mantı tarifi: Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mantı için:
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Kızartmak için:
Sosu için:
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Bir yoğurma kabına un, instant maya, yoğurt, tuz ve sütü alıp ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- 40 dakika mayalanmaya bırakalım
- İç harcı için bir kaba kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ekleyip yoğuralım..
- Mayalanan hamuru açalım , açtığımız hamurları kare kare keselim.
- Kestiğimiz hamurların içine kıyma koyalım ve kapatalım kızgın yağda kızartalım.
- Yoğurtlu sos için bir kaba yoğurt, sarımsak ve tuz alıp çırpalım.
- Kızarmış mantıların üzerine gezdirelim.
- Yağlı sos için, yağ ve pul biberi ocakta kızdıralım, yoğurtlu sosun üzerine gezdirelim.
Çıtır Mantı tarifinin püf noktası nedir?
Hamura koyulan sütün ılık olmasına dikkat edelim.