Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Mantı Tarifi

Çıtır Mantı

Çıtır Mantı Tarifi

Çıtır Mantı tarifi: Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mantı için:

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Kızartmak için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir yoğurma kabına un, instant maya, yoğurt, tuz ve sütü alıp ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • 40 dakika mayalanmaya bırakalım
  • İç harcı için bir kaba kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ekleyip yoğuralım..
  • Mayalanan hamuru açalım , açtığımız hamurları kare kare keselim.
  • Kestiğimiz hamurların içine kıyma koyalım ve kapatalım kızgın yağda kızartalım.
  • Yoğurtlu sos için bir kaba yoğurt, sarımsak ve tuz alıp çırpalım.
  • Kızarmış mantıların üzerine gezdirelim.
  • Yağlı sos için, yağ ve pul biberi ocakta kızdıralım, yoğurtlu sosun üzerine gezdirelim.

Çıtır Mantı tarifinin püf noktası nedir?

Hamura koyulan sütün ılık olmasına dikkat edelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025