Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Mantı Tarifi

Çıtır Mantı

Çıtır Mantı Tarifi

Çıtır Mantı tarifi: Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yufka
  • 100-200 gram kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 kase yoğurt
  • 1 adet sarımsak (yoğurt için)
  • 1 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz

Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Kıyma, soğan rendesi, tuz ve karabiber karıştırılır. Yufkalar 2 parmak kalınlığında, şeritler halinde kesilir.
  • Harçtan fındık kadar alınır ve muska şeklinde sarılır. Muskayı 4-5 defa katlayın, bittiği yerden de kesin.
  • Tüm yufka bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hepsine üçgen şekli verdikten sonra kızgın yağda kızartın.
  • Domates sosu için tereyağını eritin. Rende domates ve tuz ilave edip biraz pişirin. Suyunu çekmeye başlayınca salça ekleyip karıştırın.
  • Yoğurt ve sarımsağı karıştırın. Servis tabağına mantıyı, yoğurdu ve sosu alın. Afiyet olsun.

Çıtır Mantı tarifinin püf noktası nedir?

Fırında da pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025