Çıtır Mantı Tarifi
Çıtır Mantı tarifi: Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yufka
- 100-200 gram kıyma
- 1 adet küçük boy soğan (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 kase yoğurt
- 1 adet sarımsak (yoğurt için)
- 1 adet domates (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Kıyma, soğan rendesi, tuz ve karabiber karıştırılır. Yufkalar 2 parmak kalınlığında, şeritler halinde kesilir.
- Harçtan fındık kadar alınır ve muska şeklinde sarılır. Muskayı 4-5 defa katlayın, bittiği yerden de kesin.
- Tüm yufka bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hepsine üçgen şekli verdikten sonra kızgın yağda kızartın.
- Domates sosu için tereyağını eritin. Rende domates ve tuz ilave edip biraz pişirin. Suyunu çekmeye başlayınca salça ekleyip karıştırın.
- Yoğurt ve sarımsağı karıştırın. Servis tabağına mantıyı, yoğurdu ve sosu alın. Afiyet olsun.
Çıtır Mantı tarifinin püf noktası nedir?
Fırında da pişirebilirsiniz.