Çıtır Mantı Tarifi
Çıtır Mantı tarifi: Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 tabaklık
Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 12 kare milföy hamuru
- 400 gram kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam karabiber
- 1 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt (arzuya göre)
- 1 yemek kaşığı tereyağlı sos (naneli, pul biberli) (arzuya göre)
Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Milföy hamurları buzluktan çıkartılır, çözdürülür.
- Kıyma soğan ve baharatlar karıştırılır.
- Her bir kare milföy dörde bölünür.
- Minik karelerin içine bolca kıymalı harç konur.
- Küçük toplar halinde şekil verilip kapatılır.
- Fırın 200 derecede önceden ısıtılır. Mantılar fırın tepsisine dizilir. Üzerileri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Çıtır Mantı tarifi için servis önerisi
Sarımsaklı yoğurt ile muhteşem olur.