Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Mantı Tarifi

Çıtır Mantı

Çıtır Mantı Tarifi

Çıtır Mantı tarifi: Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 12 kare milföy hamuru
  • 400 gram kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt (arzuya göre)
  • 1 yemek kaşığı tereyağlı sos (naneli, pul biberli) (arzuya göre)

Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Milföy hamurları buzluktan çıkartılır, çözdürülür.
  • Kıyma soğan ve baharatlar karıştırılır.
  • Her bir kare milföy dörde bölünür.
  • Minik karelerin içine bolca kıymalı harç konur.
  • Küçük toplar halinde şekil verilip kapatılır.
  • Fırın 200 derecede önceden ısıtılır. Mantılar fırın tepsisine dizilir. Üzerileri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Çıtır Mantı tarifi için servis önerisi

Sarımsaklı yoğurt ile muhteşem olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025