Çıtır Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun tarifi: Çıtır Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Lahmacun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Çıtır Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1/2 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çimdik toz şeker
Harcı için:
- 1 adet büyük boy soğan
- 12 dal maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 10 yemek kaşığı domates püresi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı isot (+ pul biber)
- 200 gram dana kıyma (çift çekim)
Çıtır Lahmacun tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için unun ortasına ılık suyu ekleyin. Suyun içerisine maya ve hızlı mayalanabilmesi içinse toz şeker ilave edin.
- Karıştırmadan evvel tuzu unun üzerine ekleyin ve hamur kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 1-1,5 dakika yoğurun. 1 saat streçlenmiş kasede dinlenmeye bırakın.
- Lahmacunun harcı için mutfak robotuna soğanı, sarımsağı ve 12 dal maydanozu saplarıyla birlikte koyun.
- Domates püresi, tuz, karabiber, yoğurt koyup iyice karışana kadar çekmeye devam edin.
- Yoğurt lahmacunun topaklanmadan rahat sürülmesini sağlayacak. Ardından bir kaseye alıp içerisine dana kıymayı ekleyin.
- Kıymanın yağlı olması önemli yağsız kısmından almamaya dikkat edin. Son olarak isot, pul biber karışımını da kıymalı harca ekleyin ve tüm malzemeler bir araya gelinceye kadar karıştırın.
- Bu harç bir süre bekledikçe suyunu salar ve tam lahmacun harcı kıvamına gelir. Tezgahı unlayıp hamuru bezelere bölün ( 12 bezeye bölün)
- Ocağın büyük gözüne en kısık ateşte yapımız krep tavasını koyun ısınsın. Bezeleri yuvarlak şekilde acın ve harcı ekleyin.
- Harcı yayın güzelce. Hazırladığınız lahmacunu krep tavasına koyun ve üzerini kapak ile kapatın (cam kapak olsun ki kontrolü sağlayın).
- 10 dakikada harcı pişip alt kısmı renk alıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.