Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Lahmacun Tarifi

Çıtır Lahmacun

Çıtır Lahmacun Tarifi

Çıtır Lahmacun tarifi: Çıtır Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çimdik toz şeker

Harcı için:

  • 1 adet büyük boy soğan
  • 12 dal maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 10 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı isot (+ pul biber)
  • 200 gram dana kıyma (çift çekim)

Çıtır Lahmacun tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için unun ortasına ılık suyu ekleyin. Suyun içerisine maya ve hızlı mayalanabilmesi içinse toz şeker ilave edin.
  • Karıştırmadan evvel tuzu unun üzerine ekleyin ve hamur kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 1-1,5 dakika yoğurun. 1 saat streçlenmiş kasede dinlenmeye bırakın.
  • Lahmacunun harcı için mutfak robotuna soğanı, sarımsağı ve 12 dal maydanozu saplarıyla birlikte koyun.
  • Domates püresi, tuz, karabiber, yoğurt koyup iyice karışana kadar çekmeye devam edin.
  • Yoğurt lahmacunun topaklanmadan rahat sürülmesini sağlayacak. Ardından bir kaseye alıp içerisine dana kıymayı ekleyin.
  • Kıymanın yağlı olması önemli yağsız kısmından almamaya dikkat edin. Son olarak isot, pul biber karışımını da kıymalı harca ekleyin ve tüm malzemeler bir araya gelinceye kadar karıştırın.
  • Bu harç bir süre bekledikçe suyunu salar ve tam lahmacun harcı kıvamına gelir. Tezgahı unlayıp hamuru bezelere bölün ( 12 bezeye bölün)
  • Ocağın büyük gözüne en kısık ateşte yapımız krep tavasını koyun ısınsın. Bezeleri yuvarlak şekilde acın ve harcı ekleyin.
  • Harcı yayın güzelce. Hazırladığınız lahmacunu krep tavasına koyun ve üzerini kapak ile kapatın (cam kapak olsun ki kontrolü sağlayın).
  • 10 dakikada harcı pişip alt kısmı renk alıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025