Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Kraker Tarifi

Çıtır Kraker

Çıtır Kraker Tarifi

Çıtır Kraker tarifi: Çıtır Kraker için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Kraker nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Kraker yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı siyez unu
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1/4 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 avuç kabak çekirdeği içi
  • 1 avuç çörek otu
  • 1 avuç susam
  • 1 avuç yulaf

Çıtır Kraker tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri derin bir kapta bir araya getirip hamur halini alana dek yoğuralım. Gerekirse az miktarda un ekleyebilirsiniz. Hamuru üzerini kapatıp 20 dakika mayalandıralım.
  • 2 yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla incecik açalım. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollu olarak 20 dakika pişirelim.
  • Ben fırına koymadan önce dilimledim. Dilerseniz o şekilde dilerseniz piştikten sonra kırarak bölebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025